Kielerkanalen, 22-7-18

Vores tur gennem Kielerkanalen blev en stor oplevelse!

Ikke alene er det smukt og hyggeligt, men at sejle side om side med skibe der er utallige gange større end Macumba samt med ænder der sover i vandet selvom de er ved at blive sejlet ned af de store sager, er virkelig imponerende. Og lige ved  siden af er der en hyggelige sti med fodgængere, cyklister, campister osv.

Der blev taget rigtig mange billeder i løbet af de to dage det tog at komme igennem – blandt andet af det hyggelige overnatningssted vi fandt, kaldet Eider Marina Rensburg.

Begge dage sejlede vi tæt op ad mange store skibe, men specielt mærke bed vi i et stort cruiseskib, hvor der blev vinket til os fra alle altanerne,

og et store fragtskib, som vi sejlede om kap med hele dag to

Først overhalede de os, så tog vi den indenom da de skulle holde tilbage for et andet stort skib. Efter nogen tid overhalede de igen, og da vi havde troet vi havde tabt nåede vi slusen, hvor det tog dem noget længere tid at komme igennem end os, så vi vandt! 😀

Sluserne var det også sjovt at prøve, selvom det var ret begrænset hvor meget vi blev flyttet op/ned.

Efter udgangs slusen blev vi kastet ud på noget af en motorvej,

og den havn vi troede vi skulle overnatte i kunne vi ikke komme ind i på grund af tidevand, så vi måtte længere op til Cuxhaven før vi kunne lægge til og sove godt igennem.

Lige lidt ekstra billeder