Uforventet Cap Verde besøg

Kære alle

På vej over Atlanten svigtede vore forbrugsbatterier. Heldigvis var vi knap kommet afsted da det skete, så vi vendte snuden mod Cap Verde uden problemer. I går, 6/12-18, landede vi så i Mindelo på øen Sao Vicente og fik hurtigt fikset problemet. Som en lille julebonuskan vi derfor lige nå at smide smule billeder op.

Og selvom det måske er lidt for tidligt til en julegave, så får I alligevel en lille en. Gasten Michael er nemlig en mand med styr på sagerne. Han har et link, hvorpå han trofast ligger vores position op på hverdag, og det får I hermed 🙂

https://eur-share.inreach.garmin.com/michy

På vej til Mindelo kom vi virkelig ind i rytmen som langturssejlere. Blandt andet lærte vi at slappe af selvom det gyngede lidt

Nattevagterne er mindst lige så sjove som dagtimerne. Vi er to på vagt ad gangen, og ind imellem får vi besøg af en tredje. Den tredje er som regel en flyvefisk eller en squid. Sjovt nok kan man jo ikke se dem om natten, så det er som regel noget af en overraskelse. Jesper fik vand i hovedet da en flyvefisk fløj lige forbi hans hoved og Jane fik blæk i hånden, da hun satte hånden ned på sædet. Det vides ikke hvor længe den havde ligget der, men den var lidt tør. På billederne har vi sat lys på, men normalt arbejder vi i mørke, og lad mig bare sige, at hun i nogle timer havde arbejdet skiftevis bag rettet og siddet på puden som også ses på billedet. 


Generelt har vi haft luksusvejr – ikke en dråbe regn og tilpas vindmængde fra den rigtige side. Sejlene har været i brug. 


Da vi kom til målet var det lidt som at se en eventyrsø i disen

Vi havde ikke de store forventninger om denne ø, det var kun i “nødvendighed” at vi kom hertil, og for pokker hvor tog vi fejl! 

Hernede er alle rolige, afslappede og venlige. De er altid klar til en snak. Desuden er der mange løse hunde, men de er ligefrem “velopdragede”. De tigger aldrig, bidder eller andet skidt. De går ligeså afslappet rundt som os andre. Nå, men nok med tekst, nogle billeder herfra siger mere


I løbet af i dag har vi genset personer fra to skibe vi kender (tyske Eldira og en norsk pige) samt været så heldige at møde endnu en dansk båd og deres besætning, nemlig Aegir.